Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Ідея Банк

epravda.com.ua

П'ятниця, 4 лютого 2022, 16:20

АМКУ дозволив Рінату Ахметову купити львівський Ідея Банк

Ідея Банк

Антимонопольний комітет дозворлив ПУМБ, що належить Рінату Ахметову, купити львівський Ідея Банк.

Про це йдеться на сайті Антимонопольного комітету України.

Вчора, 3 лютого, Антимонопольний комітет прийняв рішення, яким надав дозвіл  "Першому українському міжнародному банку" (ПУМБ) придбати контрольний пакет акцій львівського "Ідея Банку".

"Надано дозвіл акціонерному товариству "Перший український міжнародний банк" (м. Київ) на придбання акцій приватного акціонерного товариства "Ідея Банк" (м. Львів), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства" – вказано у повідомленні АМКУ.

Як повідомляє Економічна правда, ціна продажу буде еквівалентом у євро загальних чистих активів банку за підсумками 2021 фінансового року, помноженим на коефіцієнт 1,072 плюс чистий прибуток банку у період з 1 січня 2022 року, але не більше ніж 45 млн грн та за вирахуванням загальної суми дивідендів, виплачених банком за 2021 рік до дати закриття угоди.

За дев'ять місяців 2021 року чистий прибуток "Ідея Банку" становив 418,97 млн грн.

Зазначимо, ще у 2019 році польська компанія Getin Holding S.A. виставила на продаж "Ідея Банк", заснований в 1989 році у Львові. У грудні 2019 року банк вирішила придбати компанія Dragon Capital, проте угоду так й не було підписано.

ПУМБ бало засновано 1991 року. Власником істотної участі банку є Рінат Ахметов (опосередкована участь 99,9%).

Додамо, до складу Getin Holding S.A. входять компанії: Idea Bank (Польща), Idea Leasing, Idea Expert, Tax Care, M.W. Trade, Idea Bank (Україна), Idea Bank (Білорусь), Idea Bank (румуно), Carcade (Росія).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.