Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Ідея Банк

finance.liga.net

Понеділок, 23 грудня 2019, 10:30

Львівський Ідея Банк придбала компанія Томаша Фіали

Ідея Банк

Компанія Dragon Capital придбала Ідея Банк, розташований у Львові.

Про це повідомляють у компанії Dragon Capital на її сторінці у Фейсбуці.

Компанії групи Dragon Capital та приватні інвестори ще 20 грудня підписали угоду про придбання 100% акцій "Ідея Банку" у польської компанії Getin Holding S.A.

"Dragon Capital не коментує комерційні умови до завершення угоди. Угода набере чинності після погодження Антимонопольним комітетом України та Національним Банком України, а також після виконання сторонами попередніх умов угоди" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ще у жовтні цього року Getin Holding S.A. виставив на продаж "Ідея Банк", розташований у Львові.

Dragon Capital – одна з найбільших груп компаній в Україні, яка працює в сфері прямих інвестицій та фінансових послуг, надаючи повний спектр інвестиційних банківських та брокерських послуг для корпоративних та приватних клієнтів. Кінцевим бенефіціаром компанії є громадянин Чехії Томаш Фіала.

Із Dragon Capital безпосередньо пов'язана ТзОВ "Драгон Капітал Консалтинг", що у липні цього року придбала за 116 млн грн приміщення колишньої ресторації "Під Левом" на Площі Ринок, 19, 20 та 21 у Львові. Варіанти писали про це у статті "Проzorri свистуни Садового".

Крім цього, Томаш Фіала, є також власником ТзОВ "Європоліс проперті холдінг, яке 5 липня отримало дозвіл від Львівської міськради добудовати торгово-розважальний комплекс "Вікторія Гарденс" на вул. Кульпарківській, 226-А. Також компанія Томаша Фіала пов'язана зі скандалом довкола будинку Терлецького на вулиці Сахарова, 52, який виконком Львівської міськради дозволив знести, а на його місці збудувати скляний офіс з підземним паркінгом.

Найбільшим бенефіціаром Getin Holding S.A. є громадянин Польщі та Мальти Лешек Чарнецкі. До складу Getin Holding S.A. входять компанії: Idea Bank (Польща), Idea Leasing, Idea Expert, Tax Care, M.W. Trade, Idea Bank (Україна), Idea Bank (Білорусь), Idea Bank (румуно), Carcade (Росія).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.