Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Середа, 9 лютого 2022, 11:43

Українцям, хворим на грип та Covid-19, дозволили відкривати е-лікарняний дистанційно

медичний заклад у Львові

Відтепер пацієнти з грипом, Covid-19 чи іншими респіраторними інфекціями можуть відкрити е-лікарняний без візиту до лікаря.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як заявив сьогодні, 9 лютого, під час брифінгу міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, пацієнти з симптомами грипу, ГРВІ або коронавірусом можуть відкрити електронний лікарняний дистанційно, без візиту до лікаря.

Це передбачено в наказі МОЗ "Про особливості формування медичних висновків в окремих випадках", який уже зареєстрував Мін'юст.

Тобто якщо у пацієнта є симптоми грипу, коронавірусу чи інших ГРВІ, він може зателефонувати до лікаря та отримати консультацію щодо лікування. За результатом консультації лікар може сформувати висновок про тимчасову непрацездатність на 5 днів. Цей висновок є основою для відкриття електронного лікарняного. 

"Якщо хвороба триватиме довше, пацієнт має звернутися до лікаря на особистий огляд для продовження терміну своєї непрацездатності шляхом створення нового медичного висновку" – пояснив Віктор Ляшко.

За його словами, такий підхід значно розвантажить лікаря і дасть змогу іншим пацієнтам уникнути додаткових контактів із хворими Covid-19.

Нагадаємо, в Україні зменшили термін самоізоляції для хворих на Covid-19 – через 5 днів з дати появи симптомів або отримання позитивного тесту самоізоляцію можна завершувати.

Додамо, з 1 жовтня 2021 року всі медичні заклади України перейшли на електронні лікарняні. Система електронних лікарняних листів мала бути другим етапом медичної реформи, яка розпочалася 30 січня 2018 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.