Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

візуалізація

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 18 лютого 2022, 11:26

На Янівському цвинтарі у Львові збудують церемоніальну будівлю

візуалізація

Виконком затвердив будівництво церемоніальної будівлі на території Янівського цвинтаря.

Сьогодні, 18 лютого, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на нове будівництво ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" церемоніальної будівлі на території Янівського цвинтаря на вул. Т. Шевченка, 128 у Львові.

Церемоніальну будівлю зведуть на земельній ділянці цвинтаря, площею 32,3338 га. Це буде одноповерхова будівля, висотою 12 метрів. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 3,2%.

Відповідатиме за зведення крематорію ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" за проєктом команди архітекторів з міста Хмельницький, які перемогли на архітектурному конкурсі. Загалом у часть у конкурсі взяли 28 учасників з різних міст України, які подали 18 конкурсних робіт.

Як повідомляли Варіанти раніше, на земельній ділянці, що знаходиться на території Янівського цвинтаря, мають звести церемоніальну будівлю із залом прощання. Основними завданнями конкурсу були:

- створити об’єкт, що за рахунок гнучкості дизайну та планування, відповідатиме традиціям обрядів прощання різних релігій та конфесій;

- створити об’єкт, що матиме сучасний стриманий дизайн;

- розробити проєкт, що відповідатиме культовому характеру об’єкту та
враховуватиме специфіку середовища.

Зазначимо, Янівський цвинтар заснований у 1883 році, станом на сьогодні його площа становить близько 38 га. З 1980-х років Янівський цвинтар закритий для поховань через брак вільного місця. Наразі поховання тут проводяться, як виняток, для членів родин, які мають власні гробівці або спеціальний дозвіл на поховання в могилах близьких родичів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.