Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Олег Береза

Вівторок, 22 лютого 2022, 16:12

Цього року на Львівщині відремонтують дві прикордонні дороги за кошти польського кредиту

Олег Береза

Ремонт двох прикордонних доріг на Львівщині, які ремонтують за кошти польського кредиту, планують завершити цього року.

Про це повідомив начальник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза сьогодні, 22 лютого, під час брифінгу.

У межах міжнародного проєкту "Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні" цього року завершать ремонтувати дороги:

- Т-14-18 Нижанковичі − Самбір − Дрогобич − Стрий на ділянці Нижанковичі − Самбір;

- Т-14-01 КПП "Смільниця" − Старий Самбір на 3-кілометровій ділянці від Хирова у напрямку КПП "Смільниця".

Також у 2022 році продовжать ремонт на дорозі Т-14-04 Червоноград − Рава-Руська на всій протяжності. Наразі в межах "польського кредиту" капітально відремонтували прикордонну автомобільну дорогу Т-14-20 Яворів − Грушів.

"Проєкт є надзвичайно великий, тобто це 50 мільйонів євро, більше ніж 174 кілометри доріг. Відповідно на даний момент вже відремонтована дорога Яворів − Грушів. Активно зараз розпочнуться роботи Червоноград − Рава-Руська. Цього року ми закінчимо дорогу Нижанковичі − Самбір і відповідно також Смільниця − Старий Самбір" − розповів Олег Береза.

Нагадаємо, у жовтні минулого року ремонт дороги Червоноград – Рава-Руська, призупинили через перерахунок фінансування. 

Зазначимо, у 2019 році уклали договори, згідно з якими за кошти польського кредиту мали здійснити ремонтні роботи на автомобільних дорогах Яворів – Грушів, Т-14-04 Червоноград − Рава − Руська, Т-14-18 Нижанковичі − Самбір − Дрогобич − Стрий, Т-14-03 Грушів − Немирів, Т-14-01 КПП "Смільниця" − Старий Самбір. 

Додамо, у межах проєкту "Мале Карпатське коло" на Львівщині капітально відремонтують автомобільні дороги Київ − Чоп та Сколе − Славське.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.