Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ветерани АТО

Середа, 23 лютого 2022, 10:17

Львівські ветерани організовують центр спротиву в Будинку воїна

ветерани АТО

Львівські організації ветеранів АТО та волонтерів організовують у місті "Західний центр спротиву".

Про це повідомляє Координаційна Рада учасників бойових дій Львівщини при Львівській ОДА (КР УБД ЛОДА) у Фейсбуці.

Вчора, 22 лютого, за результатами зборів у "Будинку воїна" у місті організують центр спротиву між спілками АТО/ООС, добробатами, вишкільними центрами, волонтерськими організаціями та громадськими формуваннями.

На львівські організації ветеранів АТО та волонтерів прийняли рішення утворити робочу групу для запуску роботи такого центру у "Будинку воїна" на вул. Короленка, 1а та підготувати первинне звернення до населення. 

Основними функціями визначили:

- розвиток та інформування про вишколи;

- інформування про вступ у добробати;

- підтримка безпеки у місті та області;

- створення резервних каналів зв'язку

- сприяння і допомога ЗСУ і територіальній обороні.

Нагадаємо, з 1 січня 2022 року в Україні набув чинності закон про основи національного спротиву, складовою якого є територіальна оборона, рух опору та підготовка українців до національного спротиву. З бюджету Львівщини виділили 5 млн грн для потреб Сил територіальної оборони Львівщини.

На території області розташовуватимуться сім батальйонів тероборони, а у випадку воєнного стану у Львові створять восьмий підрозділ.

Додамо, після підписання 21 лютого президентом Російської Федерації Володимиром Путіним указу про визнання ОРДЛО, Львівська облрада оприлюднила заяву, у якій вимагає розірвати дипломатичні відносини України з Росією, а РФ вирішила евакуювати працівників всіх своїх посольств в Україні, в тому числі й зі Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.