Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

Середа, 23 лютого 2022, 12:02

Троє нардепів з Львівщини не голосували за санкції проти російських політиків

нардепи з Львівщини

Верховна Рада підтримала постанову про запровадження санкцій проти депутатів Держдуми РФ.

Сьогодні, 23 лютого, Верховна Рада звернулась до Ради національної безпеки і оборони з пропозицією запровадити санкцій проти депутатів Державної думи Російської Федерації, політиків та чиновників, причетних до визнання ОРДЛО.

"За" це рішення проголосували 322 народних депутати.

Санкції стосуватимуться тих депутатів Держдуми Росії, які звернулись до президента Володимира Путіна з проханням визнати "ЛНР" та "ДНР". Також обмеження стосуватимуться членів Ради Федерації РФ, які остаточно ухвалили рішення про визнання "республік".

РНБО пропонують запровадити санкції терміном на 10 років, у санкційному списку – 351 особа.

Санкції передбачають: 

- блокування активів;

- обмеження торговельних операцій;

- запобігання виведенню капіталів за межі України;

- заборона участі у приватизації, оренді державного майна;

- припинення видачі дозволів, ліцензій на ввезення в Україну з іноземної держави чи вивезення з України валютних цінностей та обмеження видачі готівки за платіжними картками;

- припинення дії торговельних угод, спільних проектів та промислових програм у певних сферах, зокрема у сфері безпеки та оборони;

- заборона передання технологій, прав на об’єкти права інтелектуальної власності;

- припинення культурних обмінів, наукового співробітництва, освітніх та спортивних контактів, розважальних програм з іноземними державами та іноземними юридичними особами;

- відмова в наданні та скасування віз резидентам іноземних держав, застосування інших заборон в’їзду на територію України;

- заборона на набуття у власність земельних ділянок.

З львівських нардепів постанову підтримали: Юрій Камельчук (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Олена Кондратюк (позафракційна), Тарас Батенко (За майбутнє), Павло Бакунець (Довіра), Андрій Кіт (Довіра), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Ярослав Рущишин (Голос), Роман Лозинський (Голос), Галина Васильченко (Голос), Наталія Піпа (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос). 

Відсутні на пленарному засіданні: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність).

Нагадаємо, після підписання 21 лютого президентом Російської Федерації Володимиром Путіним указу про визнання ОРДЛО, а 22 лютого ратифікування Держдумою Росії угоди про співпрацю з ЛНР і ДНР, Львівська облрада та Львівська міськрада оприлюднили заяви, у яких вимагають розірвати дипломатичні відносини України з Росією, а РФ вирішила евакуювати працівників всіх своїх посольств в Україні, в тому числі й зі Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.