Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

Середа, 23 лютого 2022, 11:09

Львівські депутати вимагають розірвати дипломатичні відносини із Росією

Львівська міськрада

Львівська міськрада звернулися до президента, уряду, ВРУ з вимогою розірвати дипломатичні відносини із РФ та збільшити фінансування оборонних витрат.

Сьогодні, 23 лютого на сесії Львівської міської ради звернулися до президента, Верховної Ради, Кабінету міністрів, голови РНБО, генпрокурора з реакцію на черговий акт військової агресії Російської Федерації та посилення обороноздатності держави.

"За" проголосували 59 депутатів.

"Львівська міська рада категорично засуджує визнання РФ щодо терористичних утворень ДНР і ЛНР. Вимагаємо від Кремля негайно вивести окупаційні війська з території України та припинити будь-яку діяльність, що спрямована проти суверенітету, суверенного вибору і територіальної цілісності нашої держави" – йдеться у зверненні.

Депутати наголосили, що обгрунтування злочинних рішень РФ, які публічно заявив Володимир Путін не витримують жодної критики та свідчать "про психолочіну неврівноваженість очільника РФ".

Саме тому депутати міськради закликають міжнародних партнерів ввести невідкладні та жорсткі санкціїї щодо Росії, підтримати пропозицію МЗС України щодо повного розриву дипломатичних відносин із РФ.

Крім цього, від Кабінету міністрів вимагають повністю закрити повітряний простір України для РФ, повністю припинити залізничне сполучення з Росією, заморозити активи російського бізнесу і колоборантів в Україні, збільшити фінансування оборонних витрат.

Від Верховної Ради депутати вимагають скасувати закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремиїх районах Луганської та Донецької областей, ухвалити рішення про автоматичне позбавлення українського громадянства тих осіб, що набули російське, прийняти закон про відповідальність за колабараціонізм.

Депутати також вимагають від генпрокурора відкрити кримінальні провадження проти всіх депутатів держдуми РФ, які голосувати про визнання ЛНР та ДНР, а також вищих посадових осіб, які готовали це рішення.

Нагадаємо, після підписання 21 лютого президентом Російської Федерації Володимиром Путіним указу про визнання ОРДЛО, Львівська облрада оприлюднила заяву, у якій вимагає розірвати дипломатичні відносини України з Росією, а РФ вирішила евакуювати працівників всіх своїх посольств в Україні, в тому числі й зі Львова.

Також з 1 січня 2022 року в Україні набув чинності закон про основи національного спротиву, складовою якого є територіальна оборона, рух опору та підготовка українців до національного спротиву. З бюджету Львівщини виділили 5 млн грн для потреб Сил територіальної оборони Львівщини.

На території області розташовуватимуться сім батальйонів тероборони, а у випадку воєнного стану у Львові створять восьмий підрозділ.

Крім цього, львівські організації ветеранів АТО та волонтерів організовують у місті "Західний центр спротиву".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.