Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська обласна рада

Середа, 23 лютого 2022, 21:30

Комісія Львівської облради визнала заяви чиновника облдержадміністрації Посипанка наклепом на колег

Львівська обласна рада

Профільна комісія спростувала підозру в фальсифікації протоколу засідання іншої комісії Львівської облради.

Сьогодні постійна комісія з питань законності, депутатської етики, регламенту та свободи слова Львівської обласної ради визнала засідання постійної комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції облради, яке відбулося 1 лютого, правомірним.

Директор департаменту комунікації та внутрішньої політики Львівської ОДА Дмитро Посипанко у своєму виступі на засіданні комісії з питань законності вказав на те, що 1 лютого члени комісії з питань культури не розглянули другий пункт порядку денного, але згодом на сайті Львівської облради опублікували протокол цього засідання, в якому міститься інформація про розгляд цього пункту. Такі дії, на його думку, варто вважати порушення регламенту Львівської обласної ради.

Голова комісії з питань законності Роман Фединяк поставив голові комісії з питань культури Святославу Шереметі та його колегам – заступнику голови комісії Петру Цеголку та секретарю Тетяні Письменній  - запитання щодо того як відбувалося засідання 1 лютого.

Святослав Шеремета розповів, що засідання комісії 1 лютого відбувалося в онлайн-форматі.

"У нас немає необхідної матеріально-технічної бази для того, щоб записувати засідання, що відбуваються онлайн, і тому в нас немає чітко зафіксованого аудіо чи відеопідтвердження того, що цей проєкт рішення розглядали та прийняли члени комісії. Проте це питання розглядалося", – розповів він.

Колеги Святослава Шеремети підтвердили той факт, що на засіданні розглядали це запитання.

"Засідання відбувалося на платформі Zoom, але через поганий інтернет-зв'язок я точно не пригадую, чи ми розглянули це питання. Зважаючи на те, що ми розглядаємо всі питання порядку денного, можу вказати й на те, що це питання ми також розглянули та прийняли рішення" – розповіла Тетяна Письменна.

Член комісії з питань законності Олександр Ганущин, проаналізувавши всі фактори ситуації, після майже годинного обговорення вказав на необхідність вирішити поставлене перед комісією запитання та прийняти рішення.

"Пропоную завершувати розгляд даного запитання. Варто зазначити, що й справді є необхідність створити певну матеріально-технічну базу для запису кожного засідання комісії. Також варто встановити певні терміни, упродовж яких повинні зберігатися всі записи з засідань", – зазначив він.

Святослав Шеремета додав, що для того, щоб не виникало подібних непорозумінь, це питання можна ще раз пройти на наступному засіданні комісії.

Члени комісії одноголосно ухвалили, що порушень та фальсифікацій на засідання комісії з питань культури 1 лютого не було.

Нагадаємо, президія Львівської облради доручила комісії з питань законності розглянути питання "Про дотримання Регламенту Львівської обласної ради на засіданні постійної комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції обласної ради 01.02.2022 під час розгляду питання щодо виконання у 2021 році профільних програм, а саме: Комплексної програми розвитку культури Львівщини на 2021 – 2025 роки; Програми відновлення, збереження національної пам’яті та протокольних заходів на 2021 – 2025 роки; Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області на 2021 – 2025 роки".

Підставою для цього стала публікація на одному з місцевих сайтів інформації про те, що директор департаменту комунікації та внутрішньої політики Львівської ОДА Дмитро Посипанко підозрює апарат Львівської обласної ради у фальсифікації протоколу засідання одної з комісій обласної ради. 

Додамо, перед тим комісія з питань законності, депутатської етики, регламенту та свободи Львівської обласної ради з порушенням процедури ініціювала проєкт рішення щодо змін до Регламенту обласної ради в частині бюджетного процесу, який підготувала Львівська ОДА.

Новина створена в рамках проєкту «Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа», який реалізується ГО «Атом» у партнерстві з ІА «Варіанти» за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС «Прямуємо разом». Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.