Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пункт пропуску

Четвер, 24 лютого 2022, 16:40

Чехія виділить квартири для біженців з України

пункт пропуску

Чеське місто Брно підготує десятки міських квартир для потенційних біженців з України.

Про це повідомило видання iDNES.cz.

Мер чеського міста Брно Маркета Ванькова повідомила, що Брно виділить десятки квартир на випадок приїзду людей з України. Також Брно планує розірвати партнерство з російськими містами − Москвою та Воронежем.

Ратуша Брно вже підняла український прапор на підтримку України і готує подальшу допомогу.

Брно у співпраці з міськими районами виділить квартири, які на деякий час можуть стати базою для людей, які приїжджатимуть з України.

"Це буде у співпраці з міським округом Брно-Стржед, але я також буду зв’язуватися з мерами інших районів міста щодо їх варіантів" − сказала Ванькова.

Наразі аайон Брно-Стржед має у своєму розпорядженні десять квартир, які пустують і готуються до звичайної оренди або чекають на реконструкцію.

"Ми можемо забезпечити ще десять за лічені дні, коли оснастимо їх елементарними речами, такими як кухня. І якщо буде потрібно, ми можемо виділити ще двадцять квартир, де потрібні незначні зміни" − повідомила речниця центру Брно Катержина Добешова.

Додамо, міський район Брно-Північний також запропонував місту квартири. 

"Це близько двадцяти квартир. Деякі місця є і в хостелі "Погода" − додав заступник міського голови Давид Алеш.

Зазначимо, міськрада Брно схвалила надання пожертви в розмірі десяти мільйонів крон на ліквідацію наслідків війни в Україні.

Нагадаємо, Євросоюз готовий прийняти необмежену кількість біженців з України та надати гуманітарну допомогу.

Зазначимо, сьогодні вранці Росія розпочала повномасштабну війну проти України. Обстрілів зазнали військові частини у містах Новий Калинів, Броди, Кам'янка-Бузька. Президент Володимир Зеленський оголосив про розірвання дипломатичних відносин із Російською Федерацією, а в Україні ввели воєнний стан.

Також аеропорт Львова скасував всі рейси, а на в’їзді до Львова та області встановлять блокпости.

Польща розгортає пункти прийому біженців у Люблінському та Підкарпатському воєводствах – міста Плоцьк, Кельці та Краків задекларували допомогу і підтримку Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.