Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Міносвіти

Google.com

Середа, 9 березня 2022, 15:54

Міносвіти може скасувати ЗНО

Міносвіти

Міністерство освіти розглядає відміну ЗНО для цьогорічних випускників шкіл на всій території України. 

Про це повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет.

«Об’єднавши зусилля з Комітетом з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України, освітянською та батьківською спільнотами виходимо з пропозицією про одноразову зміну алгоритмів щодо державної підсумкової атестації для учнів 11 класу та вступу до закладів вищої освіти України у 2022 році» — зазначив він.

Міністерство освіти пропонує скасувати державну підсумкову атестацію для 11 класів та зовнішнє незалежне оцінювання. Таке рішення вони ґрунують як необхідність зниження стесу в дітей, у період війни.

Міносвіти, окрім ЗНО та ДПА (для 11 класів), планує скасувати єдиний вступний іспит (ЄВІ) та єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ). Такі міри потрібні на думку Сергія Шкарлета виключно в 2022 році.

«Відміна ЗНО сьогодні необхідна для збереження студентського контингенту, національного інтелектуального потенціалу, стимулювання до навчання в Україні, навіть у такий скрутний для нашої країни та суспільства час» — додав Шкарлет. 

Зазначимо, що МОЗ скасувало й проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання 19 і 26 березня.

Нагадаємо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України. Президент Володимир Зеленський оголосив про розірвання дипломатичних відносин із Російською Федерацією.

В Україні ввели воєнний стан, а Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Новина створена в рамках проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа", який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

 
 



 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.