Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ірина Венедіктова

Середа, 9 березня 2022, 19:34

В Україні створили єдиний ресурс для фіксації воєнних злочинів

Ірина Венедіктова

Офіс Генпрокурора разом з експертами, правозахисниками та громадськими організаціями створили єдиний ресурс, куди кожен може подати інформацію про воєнні злочини.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 9 березня, Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова під час пресконференції у Львові повідомила, що Офіс Генерального прокурора разом з експертами, правозахисниками та громадськими організаціями створили єдиний ресурс − warcrimes.gov.ua. Кожен громадянин конфіденційно може подати інформацію з фото та відео про відомі йому воєнні злочини.

Ірина Венедіктова зазначила, що правоохоронні органи продовжують виконувати свої повноваження попри небезпеку для життя. 

Венедіктова додала, що координація між державними інституціями в Україні відбувається максимально швидко та злагоджено.

"Зараз не тільки наша нація демонструє єдність, в нас дуже гарна координація між всіма державними інституціями. Ми один одному подаємо патрони, один одного прикриваємо" − зазначила Ірина Венедіктова.

Нагадаємо, Генпрокурор України Ірина Венедіктова розповіла, що наразі стоїть питання створення міжнародного трибуналу з розгляду справи про злочин російської агресії проти України.

Зазначимо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України. Президент Володимир Зеленський оголосив про розірвання дипломатичних відносин із Російською Федерацією.

В Україні ввели воєнний стан, а Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.