Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

посівна кампанія

Вівторок, 15 березня 2022, 10:50

Діти братів Дубневичів підійматимуть економіку України навіть вночі

посівна кампанія

На території Давидівської ОТГ компанія дітей Дубневичів розпочинає польові роботи, які триватимуть також і вночі.

Про це повідомляє Давидівська сільська територіальна громада на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Компанія ТОВ СГП "Львівське" розпочинає польові роботи. Техніка може працювати вночі. Тому зберігайте спокій, їздить сільськогосподарська техніка" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що ТОВ "СГП "Львівське" займається вирощуванням зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур. Раніше власниками цієї фірми були брати Богдан Дубневич та Ярослав Дубневичі, у 2020 році бенефіціарами цього підприємства стали син Богдана Дубневича Павло Дубневич та син Ярослава Дубневича Юрій Дубневич.

Нагадаємо, аграрії Львівщини цього року планують збільшувати виробничі площі. Департамент агропромислового розвитку Львівської ОВА звернувся до Міністерства аграрної політики України із пропозицією розробити механізм, який дозволить передавати аграріям додаткові сільськогосподарські землі, які знаходяться у комунальній власності, без аукціону.

Крім цього, Мінагрополітики розробляють також програму пільгового кредитування дрібних та середніх аграріїв для того, щоб надати доступ до фінансування обігових витрат.

"Дефіциту борошна швидше за все не буде, адже Україна експортує понад 50% всього врожаю зернових. Тому навіть якщо цьогоріч ми зберемо лише на половину менше врожаю ніж минулого року цього все одно вистарчить на нагальні потреби усіх громадян. Для того, щоб аграрії змогли забезпечити поточну посівну кампанію принаймні по мінімуму важливими виробничими ресурсами, уряд ввів заборону на експорт мінеральних добрив" – зазначила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман, передає пресслужба адміністрації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.