Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Рада ООН з прав людини

google.com

Середа, 16 березня 2022, 11:40

Під час російсько-української війни загинули близько 700 цивільних осіб

Рада ООН з прав людини

Станом на 15 березня через війну загинуло 691 цивільних особів, поранено — 1143. 

Про це повідомила Рада ООН з прав людини. 

Управління Верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало 1834 випадки загибелі або поранення цивільних осіб в Україні: 691 загиблий і 1143 поранених, серед яких є діти,  - сказано у повідомлені.

УВКПЛ ООН вважає, що більшість втрат серед цивільних осіб спричинено застосуванням вибухової зброї з широкою зоною ураження. Сюди включають обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, ракетні та авіаудари.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини повідомив, що  станом на 10:00 15 березня, загинуло 97 дітей та понад 100 дітей буди поранені.

 Значна кількість постраджалих зафіксована в Донецькій та Луганській області — 751 особа, з яких загинуло 173 особи. Найбільше постраждалих у цих регіонах  зафіксовано на території, яка контролюється Урядом України. На цій території поранено 448 особи, загинуло — 134. 

На території інших областей України зафіксовано 1083 постраждалих, з них 518 загиблих.

Нагадаємо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України. Президент Володимир Зеленський оголосив про розірвання дипломатичних відносин із Російською Федерацією.

В Україні ввели воєнний стан, а Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Новина створена в рамках проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа", який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст новини не обов'язково зображає погляди ЄС.

 
 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.