Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

будівництво у Львові

Четвер, 17 березня 2022, 13:08

Львівщина зайняла третє місце у рейтингу областей із прийнятого в експлуатацію житла

будівництво у Львові

Львівська область опинилася на 3 місці серед усіх регіонів України за кількістю площі прийнятого в експлуатацію нового житла.

Згідно із даними статистичного бюлетеня "Львівська область серед регіонів України у 2021 році", який оприлюднило Головне управління статистики у Львівській області, минулоріч Львівщина опинилася на третьому місці серед інших областей за кількістю площі прийнятого в експлуатацію нового житла (1211,5 тис. м²), за індексом капітальних інвестицій до попереднього року (137,7%) та за експортом послуг (820 млн дол.).

Натомість Львівська область опинилася на 16 місці за індексом сільськогосподарської продукції до попереднього року (105,6%), на 11 місцях за яйцями (одержані від птиці свійської) – 598,5 млн шт. та за індексом промислової продукції до попереднього року – 104,8%.

 

За кількістю населення Львівщина опинилася на 5 місці серед інших областей із 2 478 134 осіб, поступившись Дніпропетровській, Донецькій, Харківській областях та Києву.

За кількістю зайнятого населення в області, віком від 15 до 70 років, Львівщина опинилася серед аутсайдерів – зайняла 20 місце із 1116,3 тис. осіб.

За обсягом доходів населення у 2021 році Львівська область опинилася на 5 місці, а за індексом реального наявного доходу – на 14 місці.

За обсягом будівельної продукції Львівщина зайняла 5 місце серед інших регіонів України.

Минулоріч Львівщина прийняла в експлуатацію 490,6 тис. м² нового житла в розрахунку на 1000 осіб.

 

Нагадаємо, Львівська область опинилася на 21 місці серед усіх регіонів України за кількістю екологічних проблем у 2020 році. Минулоріч в масштабному рейтингу українських міст за якістю життя Львів опинився на 10 місці.

Крім цього, Львівщина опустилася на три позиції у рейтингу соціально-економічного розвитку за останній квартал 2020 року. Також Львів та Львівщина не увійшли у п'ятірку найпрозоріших міст та регіонів України, однак область піднялася з 12 до 9 позиції, у порівнянні з 2019 роком.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.