Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ВНЗ Львова

Вівторок, 29 березня 2022, 14:40

Для вступу на платну форму навчання абітурієнтам потрібно подати мотиваційний лист

ВНЗ Львова

Порядок вступу на бюджетну та платну форми навчання в українські виші цьогоріч відрізнятиметься.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Як заявив сьогодні, 29 березня, директор департаменту освіти Львівської ОВА Олег Паска, цього року зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться у спрощеній формі, а порядок вступу на бюджетну та платну форми навчання у вищі навчальні заклади в умовах воєнного часу відрізнятиметься.

Зокрема, абітурієнти, які хочуть вступати на бюджетну форму навчання, повинні пройти спрощене ЗНО, яке передбачає здачу єдиного тесту, який включатиме тестові питання з трьох предметів – української мови, історії України та математики.

Натомість ті учні, які хочуть навчатися на платній формі, мають просто писати мотиваційного листа і, відповідно до цього, вони поступатимуть у заклади вищої освіти.

Нагадаємо, Верховна Рада на рік спростила ЗНО, скасувала державну атестацію та вступні іспити через бойові дії. 

Цьогоріч абітурієнти складатимуть єдиний тест, який включатиме тестові питання з трьох предметів. Такий порядок буде єдиним для вступу на всі спеціальності.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.