Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

Середа, 30 березня 2022, 12:11

Кабмін назвав свої основні напрямки роботи під час війни

Львівщина

Уряд напрацював дев’ять основних напрямків того, як країна буде жити в умовах повномасштабної війни.

Про це повідомляє пресслужба Кабінету міністрів України.

Вчора, 29 березня, на своєму засіданні Кабінет міністрів України представив дев’ять основних напрямків того, як країна буде жити, працювати, накопичувати ресурси, захищатися в умовах повномасштабної війни.

Як зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, перший ключовий пункт – "Армія понад усе".

"Мова йде про забезпечення сил оборони всім необхідним. Грошові виплати, зброя, техніка, їжа, пальне, розвиток військово-промислового комплексу. Всі ресурси перш за все направляємо саме на сили оборони" – пояснив Шмигаль.

Другим напрямком є продовольча безпека: сформовано стратегічні запаси їжі на декілька років, надається допомога аграріям, запущена програма безкоштовної роздачі ключових соціальних продуктів у прифронтових містах.

Третій пункт – "Нова економічна політика" скорочення податків, повна дерегуляція бізнесу, скасування імпортного ПДВ й ввізного мита.

Четвертий напрямок – це єПідтримка й соціальні програми допомоги: пенсії, соцвиплати.

2Окремо держава виплачуватиме щомісяця вимушеним переселенцям по 2 тис. грн для дорослих і по 3 тис. грн для дітей або для осіб з інвалідністю. Бізнесу, який бере на роботу переселенця, заплатимо 6,5 тисяч грн як часткову компенсацію зарплати для цієї людини" – зазначив Шмигаль.

Шостий пункт – це "Енергетичний фронт": Україна від’єдналася від енергомереж Росії й Білорусі та приєдналися до європейської енергосистеми ENTSO-E, сформувала домовленості з європейськими нафтопереробними заводами, щоб країна була забезпечена пальним.

"Сьомий пункт – це "Логістика воєнного часу". Укрзалізниця стала однією з основних компаній для держави. Щодня перевозяться тисячі тонн вантажів, сотні тисяч людей. Для автотранспорту відкрили окремі логістичні маршрути. Будуємо нові склади на західному кордоні, а також плануємо там вже найближчим часом відкривати нові пункти пропуску" – додав Шмигаль.

Нагадаємо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України, тоді ж в Україні ввели воєнний стан, який продовжили до 25 квітня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.