Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львів

П'ятниця, 1 квітня 2022, 15:22

На Львівщині передбачили 50 мільйонів на підтримку бізнесу

Львів

У області запускають програму підтримки бізнесу на період воєнного стану.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

На період воєнного стану на території Львівської області діятиме програма підтримки бізнесу, якою зможуть скористатися, як релоковані з інших областей України підприємства, так і місцеві підприємці.

"Програма розрахована як допоміжний інструмент до вже тих ініціатив, які запроваджує держава в частині зменшення податкових навантажень, безвідсоткових кредитів тощо. Основним її завданням є підтримка бізнесу, якому в сьогоднішніх умовах доволі нелегко.

За результатами реалізації програми ми плануємо створити додаткових понад 2,5 тисячі робочих місць. Вона зможе охопити 250 суб’єктів господарювання. Такими додатковими заходами ми хочемо активізувати підприємницьку діяльність, в тому числі тих підприємств, які на цей час забезпечують і здійснюють релокацію з інших областей" – наголосив перший заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик.

На реалізацію програми підтримки бізнесу наразі виділять 50 млн грн. Вона працюватиме через три інструменти: безповоротну фінансову допомогу релокованим виробничим підприємствам, ваучерну підтримку на маркетингові послуги або послуги сертифікації, безповоротну фінансову допомогу на закупівлю обладнання в окремих виробничих галузях.

"Так, безповоротна фінансова допомога виробничим підприємствам, які релокувались, становить 100 тис. грн за умови, якщо підприємство перереєструється на території Львівської області. Також підприємство отримає додаткових 100 тис. грн, якщо створить не менше 20 нових робочих місць" – пояснив директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Орест Гринів.

Для підтримки мікро- та малого бізнесу, а також експортерів Львівської області на час воєнного стану передбачена ваучерна підтримка:

- не більше 50 тис. грн на маркетингові ваучери;

- не більше 80 тис. грн на ваучери для сертифікації продукції.

Частка власних витрат суб’єктів господарювання на отримання послуг повинна становити не менше 30% суми від загальних витрат.

"Третє завдання покликане підтримати підприємства Львівської області в галузі харчової, легкої, машинобудівельної промисловості. Таким підприємствам ми також надаємо безповоротну фінансову допомогу у розмірі не більше 500 тис. грн на закупівлю обладнання. Також є умова створити не менше 5 робочих місць" – додав Гринів.

Нагадаємо, станом на 24 березня близько 20 підприємств з областей, де зараз ведуться військові дії або наближених до них, переїхали на територію Львівщини. Також у Львові працюють 75% підприємств, закладів харчування та магазинів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.