Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ВНЗ Львова

Понеділок, 4 квітня 2022, 16:21

Міносвіти обіцяє абітурієнтам повернути кошти за скасоване пробне ЗНО

ВНЗ Львова

Гроші за скасоване пробне ЗНО мають повернути до кінця року.

Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет у Telegram.

Усім школярам, зареєстрованим на пробний етап зовнішнього незалежного оцінювання, який скасували, до кінця цього року повернуть сплачені кошти.

"Президент України Володимир Зеленський підписав Закон про скасування ЗНО у 2022 році, очевидно, що це зумовлює також скасування пробного тестування.

Ми отримали чимало запитів від учасників пробного ЗНО щодо повернення грошей або їхній перерахунок на потреби держави.

Повідомляю, що всі, хто зареєструвався, до кінця року зможуть повернути кошти, що не були використані для підготовки до пробного ЗНО" – запевнив Шкарлет.

Він анонсував розробку схеми повернення коштів, сплачених за пробне ЗНО. Розробкою механізму повернення коштів наразі займається Український центр оцінювання якості освіти.

"На жаль, внаслідок жорстокої військової агресії РФ проти України мусимо вносити корективи в заплановані освітні заходи. Дякую всім за розуміння" – додав Шкарлет.

Нагадаємо, Верховна Рада на рік спростила ЗНО, скасувала державну атестацію та вступні іспити через бойові дії. 

Цьогоріч абітурієнти складатимуть єдиний тест, який включатиме тестові питання з трьох предметів. Такий порядок буде єдиним для вступу на всі спеціальності.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.