Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львів

Середа, 6 квітня 2022, 11:29

Українські IT-компанії переїхали до Львова та на Закарпаття

Львів

Всього в Україні 1424 підприємства подали заявки на релокацію.

Про це повідомляє Міністерство економіки України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Станом на 5 квітня Міністерство економіки отримало від українських підприємств 1424 заявки на релокацію, з них 1417 – опрацьовані.

Загалом з початку роботи програми переміщення бізнесу з зони бойових дій на безпечні території:

- 178 бізнесів повністю завершили релокацію потужностей з зон бойових дій, з них 67 вже відновили роботу на нових місцях;

- для 465 підприємств знайдені обладнані майданчики і вони передані для транспортування службам Укрзалізниці та Укрпошти.

"Більшість бізнесів, що беруть участь у програмі релокації, працюють у сфері виробництва та переробної промисловості. Це виробники харчової продукції, легкої промисловості, підприємства машинобудування. Є серед учасників програми і підприємства оптової торгівлі, які переміщують на Захід свої логістичні центри, зокрема склади з готовою продукцією" – наголосив заступник міністра економіки України Ігор Дядюра.

За його словами, серед релокованих підприємств – IT-компанії, які вже створили потужні кластери у Львові та на Закарпатті.

Зазначимо, урядова програма релокації українських приватних підприємств на безпечні території передбачає державну допомогу у:

- підборі площ для розміщення виробництва;

- переміщенні та розселенні персоналу;

- підборі працівників в місці дислокації після переїзду.

Нагадаємо, станом на 24 березня близько 20 підприємств з областей, де зараз ведуться військові дії або наближених до них, переїхали на територію Львівщини. Також у Львові працюють 75% підприємств, закладів харчування та магазинів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.