Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

територіальна оборона у Львові

thewrap.com

Середа, 6 квітня 2022, 16:28

Кабмін дозволив теробороні шмаляти у рашистів з гранатометів

територіальна оборона у Львові

Уряд розширив список дозволеної зброї для тероборони та дозволив використовувати гранатомети та системи ППО.

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів України №403 від 5 квітня 2022 року.

Вчора, 5 квітня, Кабінет міністрів вніс зміни до порядку застосування зброї членами добровольчих формувань територіальних громад, якими суттєво розширив цей перелік.

Зокрема, якщо раніше члени тероборони мали право застосовувати лише особисту мисливську зброю, то зараз їм дозволили стрілецьку зброю та інші види озброєння:

- стрілецька зброя – вогнепальна, пневматична ствольна зброя для стрільби кулями або іншими видами патронів;

- інші види озброєння – артилерійське озброєння, ракетні системи (комплекси), керовані (некеровані) ракети та їх складові частини, комплекси (установки) для їхнього запуску та складові частини до них, засоби керування зброєю (вогнем), системи дистанційного керування ракетами, обладнання для транспортування та обслуговування ракет, гранатомети, вогнемети, міни, гранати.

Зазначимо, що члени добровольчих формувань територіальних громад мають право застосовувати під час виконання завдань особисту мисливську зброю, стрілецьку зброю, інші види озброєння та боєприпаси до них.

Додамо, станом на 24 березня, до Збройних сил України, починаючи з 24 лютого, мобілізували понад 30 тисяч львів'ян та мешканців області, а ще понад 20 тисяч осіб зголосилися взяти участь в добровольчих формуваннях територіальних громад.

Також членам добровольчих формувань Львівської області видаватимуть спеціальні посвідчення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.