Заступника мера Пустомит затримали під час спроби продати гуманітарне авто (оновлено)

Четвер, 7 квітня 2022, 12:37

Авто, яке місто отримало як гуманітарну допомогу, Андрій Луків намагався продати за 100 тисяч гривень.

Про це повідомляє голова територіально-стратегічного розвитку у Львівській області у школі бойового гопака "Шаблезуб" Павло Іванюк на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 6 квітня, правоохоронці затримали першого заступника міського голови Пустомит Андрія Луківа під час отримання 100 тисяч гривень за продаж автомобіля, яке місто отримало як гуманітарну допомогу.

"У часи, коли в країні війна, волонтери роблять все можливе і неможливе, а наші хлопці віддають своє життя за свободу України, в наших рідних Пустомитах відбуваються речі, які не побажаєш навіть ворогу.

6 квітня 2022 року на продажі гуманітарного автомобіля правоохоронними органами було затримано першого заступника мера міста Андрія Луківа. За дану автівку він хотів отримати неправомірну вигоду у сумі 100 тис. грн" – написав Іванюк.

Як уточнили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, посадовець вимагав та одержав 100 тисяч гривень хабаря від волонтера за передачу автобуса, який міська рада безплатно отримала від однієї з асоціацій Фінляндії у якості гуманітарної допомоги.

Мітки: гуманітарна допомога, Державне бюро розслідувань, новини львова, Пустомити, хабар