Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Євгеній Свєтліца

opera.lviv.ua

Четвер, 7 квітня 2022, 17:14

Балерун Вовкуна чкурнув до Гамерики з російською трупою

Євгеній Свєтліца

Львівська опера притягне до дисциплінарної відповідальності соліста театру Євгенія Свєтліцу, який гастролює у складі російської трупи Russianballettheatre.

Про це повідомляє  Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької на своїй сторінці у Фейсбуці.

У Львівському оперному театрі засудили дії соліста балету театру Євгенія Свєтліци, який бере участь у турі з постановкою "Лебедине озеро" Петра Чайковського у США впродовж 7 лютого – 9 квітня в складі російської балетної трупи Russianballettheatre.

"Євгеній Свєтліца перебуває у відпустці (без збереження заробітної плати) та жодним чином не повідомляв адміністрацію Львівської національної опери про свою участь у вищевказаному турі, чим порушив вимоги контракту з театром.

Ми обурені такою поведінкою працівника театру та засуджуємо таку позицію культурного колабораціонізму, а особливо у цей непростий для України час, коли війська російського агресора жорстоко знищують мирний український народ, його культурну спадщину та інфраструктуру" – йдеться у повідомленні.

У Львівській опері наголосили, що їхні провідні солісти Людмила Корсун і Тарас Бережанський за власною ініціативою відмовились від проєктів за участю російських артистів у Болоньї (Італія) та Баден-Бадені (Німеччина).

"Щодо дій Євгенія Свєтліци буде проведено службове розслідування щодо притягнення його до дисциплінарної відповідальності" – додали у театрі.

Зазначимо, що раніше диригентка Муніципального театру Болоньї, засновниця та артдиректорка фестивалю LvivMozArt Оксана Линів, яка мала брати участь в постановці опери "Іоланта" російського композитора Петра Чайковського за участі російських музикантів, заявляла, що "заклики зробити Чайковського винним у діях чинного президента Росії" її не переконують. Оперна співачка Людмила Корсун

Пізніше вона заявила про погрози з боку земляків та відмовилася від опери "у зв'язку з погіршенням стану здоров'я та різкими болями в спині, що унеможливлює продовження диригування".

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.