Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

П'ятниця, 8 квітня 2022, 15:48

Львів увійшов до четвірки претендентів на звання молодіжної столиці Європи-2025

Львів

Львів увійшов до шорт-листа конкурсу на звання Молодіжної столиці Європи 2025.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Вчора, 7 квітня, з'явилися проміжні результати першого етапу заявку на конкурс "Молодіжна столиця Європи 2025", який проводиться Європейським молодіжним форумом у Брюсселі. Лозунгом заявки обрали – Molo!, заявку на участь у якому Львівська міськрада подала ще у лютому цього року.

За результатами, Львів увійшов до шорт-листа конкурсу разом із такими містами: Фуенлабрада (Іспанія); Ізмір (Туреччина); Тромсе (Норвегія).

Зазначимо, заявку на участь у конкурсі місто подало ще до повномасштабної війни РФ проти України. Зараз ініціатор цього процесу – мережа молодіжних просторів ТВОРИ! – вирішив переформатувати заявку та об‘єднати в заявці всі українські міста: "Ми подаємо заявки з усіх міст України, бо, як бачите, у нас вже немає кордонів".

Зазначимо, у червні 2020 року виконком Львівської міськради погодив участь Львова у конкурсі на звання Молодіжної столиці Європи 2024 року. У 2021 році Львів боровся у фіналі за звання Молодіжної столиці Європи 2024 у Брюсселі, пройшовши всі етапи конкурсу, проте не отримав нагороду.

Молодіжна столиця Європи – титул, присуджений Європейським молодіжним форумом, призначений для розширення можливостей молоді, активізації участі молоді та зміцнення європейської ідентичності.

Додамо, у квітні 2019 року у місті створили "Львівський міський молодіжний центр", який займався підготовкою для подання заявки на конкурс "Молодіжна столиця Європи 2022".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.