Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

продукти харчування

Вівторок, 12 квітня 2022, 12:28

У Мінагрополітики виключають дефіцит продуктів харчування в Україні

продукти харчування

Тарас Висоцький заперечив можливий брак яєць, курятини, молока та овочів в Україні.

Про це повідомляє Економічна правда. 

Як заявив сьогодні, 12 квітня, заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, на внутрішньому ринку України не передбачається дефіцит на курячі яйця, м'ясо птиці, молоко та овочі.

За його словами, загибель чотирьох мільйонів курей на птахофабриці "Чорнобаївська" агрохолдингу "Укрлендфармінг" не призведе до дефіциту продуктів, зокрема через те, що до повномасштабного вторгнення Росії Україна експортувала до 40% всіх яєць.

"У разі знищення цих об'єктів ми, перш за все, говоримо про скорочення експорту, але дефіциту на внутрішньому ринку не буде. Аналогічна ситуація з м'ясом птиці або виробництвом молока: ті втрати, які зазнали, можуть становити до 10-15%, і це, перш за все, стосується скорочення експорту, але не викличе дефіциту на внутрішньому ринку" – заявив Тарас Висоцький.

Він наголосив, що цього року на заході та в центрі України збільшать площі під овочі, що входять до базового борщового набору – капуста, морква, буряк, картопля.

"Це дозволить перекрити часткове зменшення виробництва на Півдні та Сході для того, щоб усіх українців забезпечити відповідною овочевою продукцією" – додав Висоцький.

Нагадаємо, раніше зазначалося, що аграрії Львівщини цього року планують збільшувати виробничі площі. На початку березня Львівська ОВА звернулася до Міністерства аграрної політики України із пропозицією розробити механізм, який дозволить передавати аграріям додаткові сільськогосподарські землі, які знаходяться у комунальній власності, без аукціону.

Загалом цьогоріч посівна площа в області становить майже 708 тисяч гектарів.

Додамо, до програми підтримки та розвитку сільського господарства Львівщини на 2022 рік внесли зміни, які передбачають підтримку фермерським господарствам.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.