Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

тренінг у Золочеві

IQholding

Прес-реліз,   Четвер, 14 квітня 2022, 15:45

Переселенців на Львівщині розпочали навчати підприємництву

тренінг у Золочеві

Низка тренінгів з розвитку навичок підприємництва для внутрішньо переміщених осіб стартувала з Золочева.

Далі вчитимуть в Дрогобичі, Львові, Стрию та Червонограді, повідомляють організатори – Асоціація Рад Львівщини та організація IQholding, за сприяння Львівської обласної ради та військової адміністрації.

Учасники тренінгів – переселенці, які мають досвід або бажання розвиватися в підприємництві й переїхали від бойових дій. Слухачі залишили свої домівки в Запоріжжі, Харківській, Херсонській, Київській областях. На тренінгу у Золочеві зібралися здебільшого жінки, які мали власні справи ресторанному, швейному бізнесах та у сфері краси.

Інна з мамою виїхали з рідної Харківщини, маючи при собі лише тривожні наплічники. У рідному місті Дергачі шили тактичні рюкзаки й готові цю справу відновити в новому місті, адже мають з собою знання і досвід в підприємництві.

Марина з Ірпеня прагне відновити на Львівщині салон, в якому поєднає майстер-класи та бьюті-послуги.

Художник Назар з Києва вже готує в Золочеві виробництво патріотичних сувенірів і шукає ринки збуту.

Тренінг триває 3 дні, у перший день учасники знайомляться, аналізують бізнес-ідеї, з якими прийшли, думають, в якому напрямку можна розвиватися та про ринки, на яких можна просувати свої продукти та сервіси.

"Ключові речі – це розвиток, масштабування, унікальна торгова пропозиція. На основі цього будемо визначати мету та цілі загалом" – розповіла тренерка Мирослава Демків.

Навчає переселенців Мирослава Даньків, вона менеджерка програм розвитку малого та середнього бізнесу, бізнес-консультантка агенції економічного розвитку PPV Knowledge Networks. Ця організація виступає як інституція підтримки бізнесу.

Наразі в Золочівській громаді близько 3000 переселенців, як розповів представник міської ради Василь Гавришків. Дехто вже знайшов роботу, інші стали на облік Центру зайнятості, є й ті, хто готові відкрити бізнес в новій локації. В місті готові всіляко допомагати підприємцям, бо це робочі місця і надходження до бюджету.

"Весь ресурс, представлений тут, до Ваших послуг. Цей захід для всіх, хто опинився далі від дому і готовий тут розвиватися. Золочів – це історичне місто, наступного року відзначатиме 600 років від заснування, має населення 22,000 людей, тож постійно потрібно створювати робочі місця" – звернувся до учасників Василь Гавришків.

У Золочеві функціонують кілька великих підприємств, наприклад деревообробне, розвивається сільське господарство, ягідництво, кілька фермерських господарств, виробництво молока, розвинена поліграфія.

Організатори називають головну мету такої навчальної програми з розвитку навичок підприємництва: допомогти самоорганізуватися, влаштувати самозайнятість, відновити бізнес тих, хто змушений був покинути дім і тимчасово переселитися на Львівщину.

"Сподіваємося, це дасть можливість не лише заробляти на життя, а мати перспективу розвитку і подальшого добробуту. Бізнес-плани, які створили учасники на тренінгах, змагатимуться у конкурсі мікрогрантів, щоб отримати до 100,000 гривень. Переможці, окрім менторського супроводу, отримають гроші на закупівлю обладнання для ведення підприємницької діяльності" – розповіла організаторка Надія Стець.

Тренінг у кожному місті триватиме 3 дні, протягом цього часу учасники навчатимуться, крім іншого, аналізувати бізнес-ідеї, просувати їх, бізнес-планування та організації власної справи.

Далі навчання відбудуться у Львові, Стрию, Червонограді та Дрогобичі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.