Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Кавецький

Середа, 20 квітня 2022, 11:55

ДБР підозрює Кавецького у махінаціях із землею на понад 100 мільйонів гривень

Андрій Кавецький

ДБР повідомило про підозру керівнику Держгеокадастру Львівщини, який незаконно розподілив землі на понад 113,5 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань на своїй сторінці у Фейсбуці.

Слідчі ДБР повідомили про підозру начальнику Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, який незаконно роздавав комунальні землі більше ніж на 113 мільйонів гривень.

"Керівник обласного Держгеокадастру дозволив незаконно відчужити землю комунальної власності площею 26,7 га на території Зимноводівської сільської ради та роздати її приватним особам. Вартість землі оцінюється у 113 млн грн.

Крім того, встановлено факт підписання посадовцем наказів про затвердження проектів землеустрою щодо відведення та передачі земельних ділянок. Це призвело до заподіяння збитків громаді у розмірі понад 480 тис. грн" – наголошують у ДБР.

Наразі перевіряється інформація щодо вчинення аналогічних злочинів та отримання хабарів від замовників, яким надавався незаконний дозвіл на оформлення ділянок.

Триває досудове слідство у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 1 та 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем), за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених 3 ст. 365 КК України (Перевищення влади або службових повноважень), ч. 2 ст. 367 КК України (Службова недбалість).

Зазначимо, станом на сьогодні Держгеокадастру Львівщини очолює Андрій Кавецький. У 2021 році Львівська облрада планувала звернутися до прем'єр-міністра щодо його звільнення.

Додамо, у лютому 2020 року суд поновив Андрія Кавецького на посаді начальника ГУ Держгеокадастру у Львівській області. Перед цим він очолював Держгеокадастр Львівщини з липня 2015 до жовтня 2017 року, переміг у конкурсі на цю посаду в серпні 2015 року.

У березні 2021 року депутати ініціювали звернення до Верховної Ради і Кабінету міністрів через зволікання Держгеокадастром Львівщини в проведенні інвентаризації земель сільськогосподарського призначення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.