Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будівництво житла

Вівторок, 26 квітня 2022, 12:48

У Польщі збудують житловий комплекс для біженців з України

будівництво житла

У польському місті Лодзь збудують житловий комплекс із багатоповерхівок для українських біженців.

Про це повідомляє польське видання Radio Łódź.

У неділю, 24 квітня, в катедральному соборі в Лодзі митрополит Лодзінський, архієпископ Гжегож Рис оголосив збір коштів на будівництво житлового масиву для біженців з України в місті. 

На землі, яку архієпархія хоче орендувати у міста, планується звести 10-15 будівель. У повідомленні йдеться, що після того, як українці зможуть повернутися на батьківщину, будинки нададуть тим, хто втратив своє житло, як притулок.

Митрополит Лодзь заявив, що сам профінансує будівництво двох будинків для українських біженців. Ще один будинок оплатить Лодзінська архієпархія, а наступні будуть створені завдяки зблору коштів.

"Я перерахую гроші на два таких будинки. Єпархія – для наступного. Решта – вирішувати нам, тобто купити ці сім будинків чи більше. Нам потрібно зібрати 700-800 тисяч злотих. Запрошую всіх до цієї спільної роботи. Нехай це стане кульмінацією 100-річчя нашої єпархії" – сказав архієпископ Гжегож Рис.

Збір коштів проводитиме фонд Карітас у Лодзі.

Нагадаємо, Львівська ОВА анонсувала облаштування нових містечок для переселенців у Львові та Стрию. Також на території Львівської області нарахували 1200 квартир, які можуть виділити для переселенців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.