Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

житло для переселенців

Фб Любомира Зубача

Понеділок, 25 квітня 2022, 16:35

Козицький шука для переселенців житло з галицьким духом всередині

житло для переселенців

Максим Козицький анонсував облаштування нових містечок для переселенців у Львові та Стрию.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький в інтерв'ю виданню Лівий берег.

Містечка для тимчасово переміщених осіб на території Львівської області планують облаштовувати у Львові за підтримки польського уряду та у Стрию за підтримки одного з англійських фондів.

"Це спільний проєкт України з Польщею. Вирішено першочергово влаштувати таке містечко у Львові. Вже вибрана одна з локацій, містечко встановлено. Ми почали з 360 місць, це 88 маленьких будиночків для сімей переселенців. Наступні дві локації будуть відкриті так само у місті Львові протягом місяця. З польської сторони потужність будівництва таких містечок – це приблизно 5 тисяч місць щомісяця. Польська сторона каже, що таких місць може бути облаштовано до 200 тисяч. Львівська область є пілотним проєктом, перші люди поселені. Наступні дві локації будуть в інших місцях, також у місті Львові" – наголосив Козицький.

Також, за його словами, один з англійських фондів має можливість допомогти з розміщенням котеджних містечок у Стрию.

"Ми знайшли ще одну локацію, можливо, це буде місто Стрий. Ми намагаємося сформувати це містечко таким чином, щоб люди, які там будуть поселені, могли б бути працевлаштовані на промислових підприємствах. Ця локація буде, надіємося, до 2 тисяч поселених осіб. Але над нею тільки працюємо" – пояснив Козицький.

Він додав, що містечка пристосовані для проживання в холодну пору.

Додамо, що 24 березня виконком Львівської міської ради прийняв рішення про будівництво нового житла для переселенців, у місті заявили, що виділять земельні ділянки для будівництва нового житла.

Перше модульне містечко на вул. Уласа Самчука, 22, що поблизу Стрийського парку, розпочали зводити ще 7 квітня. Ще одне тимчасове містечко для вагітних жінок-переселенок облаштують на вул. Тракт Глинянський.

А на вул. Пулюя зведуть містечко для переселенців на 120 будинків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.