Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

АЗС

Вівторок, 17 травня 2022, 14:43

Мінекономіки дозволило АЗС підвищити вартість бензину на понад дві гривні

АЗС

Мінекономіки оприлюднило нові розрахунки середньої вартості бензину і дизпалива, від якої АЗС можуть встановлювати свою націнку.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Мінекономіки, на підставі розрахунків НАК "Нафтогаз України", оприлюднило нові розрахунки середньої вартості бензину і дизельного палива, від якої АЗС можуть встановлювати свою націнку.

Зокрема, станом на 14 травня цього року, розрахункові ціни для бензину підвищили на 2,17 грн – з 31,19 грн до 33,36 грн за літр, для дизельного палива зменшили на 32 копійки – з 35,63 грн до 35,31 грн за літр.

Таким чином, з урахуванням максимальних націнок, вартість бензину на АЗС не може перевищувати 39,86 грн за літр, дизельного палива – 42,31 грн за літр. 

Нагадаємо, Верховна Рада з 1 квітня 2022 року і до припинення воєнного стану скасувала акциз та зменшила ставку податку на додану вартість до 7% на бензини моторні, важкі дистиляти та скраплений газ.

Також Держекоінспекція з березня призупинила контроль за якістю бензину.

Додамо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України, тоді ж в Україні ввели воєнний стан, який продовжили до 25 травня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.