Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

скульптури левів

Фб Садового

П'ятниця, 20 травня 2022, 13:30

Садовий зробив левчиків на Цвинтарі орлят символом примирення України та Польщі

скульптури левів

Андрій Садовий пропонує полякам забути скандали з ситуацією щодо розміщення левів на Польському військовому меморіалі у Львові

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Фейсбуці.

У місті відкрили скульптури левів на території польських військових похованнях – Польському військовому меморіалі, щодо розміщення яких раніше між польською та українською сторонами виникали скандали.

"Багато чого в історії було між українцями та поляками. Могили наших предків по обидва боки кордону є свідками конфліктів і взаємних кривд. І хоча це давні справи, часто вони ставали на перепоні взаєморозумінню. А наш спільний ворог ще й вдало підливав олії до вогню. Ця війна показала хто друг, а хто ворог" – написав Садовий.

За його словами, леви залишаться на території цвинтаря.

"Нехай ці леви на Польських військових похованнях у Львові, які свого часу були об'єктом суперечки та стояли закритими, стануть кроком до остаточного взаємного прощення за минулі кривди" – додав Садовий. 

Нагадаємо, у листопаді 2018 року тодішній президент Польщі Анджей Дуда звернувся до України з проханням втрутитися у справу з розміщенням скульптур левів на Польському військовому меморіалі у Львові, однак в українському уряді відповіли, що з цим має розібратися Львівська міськрада.

Додамо, у листопаді 2021 року двоє осіб розмалювали стіну на Польському військовому меморіалі, у 2018 році невідомі пошкодили скульптури левів, а що 22 листопада того ж року охоронці Личаківського кладовища затримали трьох польських студентів, які намагались запалити фаєри на цвинтарі. 

Раніше Варіанти вже розповідали про таємні перепоховання та інші історії на Польському військовому меморіалі у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.