Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Стрий

fortuna-gazeta.com.ua

П'ятниця, 27 травня 2022, 13:38

На території Стрийської ОТГ заборонили діяльність УПЦ московського патріархату

Стрий

Депутати Стрийської міськради заборонили діяльність УПЦ московського патріархату та інших релігійних організацій російської церкви.

Про це повідомляє Стрийська міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 26 травня, на сесії Стрийської міської ради депутати прийняли рішення, яким заборонили на території Стрийської громади діяльність УПЦ московського патріархату та інших релігійних організацій, які мають відношення до російської церкви.

"Приводом послужив скандал минулих вихідних, коли активісти облили зеленкою батюшку так званого Воскресенського храму у Стрию (по факту квартира, зовні без жодних релігійних розпізнавальних знаків)" – наголосили у міськраді.

Зазначимо, 22 травня у Стрию священника Львівської єпархії УПЦ облили зеленкою.

Крім цього, депутати звернулися до Верховної Ради України з проханням якнайшвидше ухвалити зареєстровані законопроєкти №7204 та №7213, що стосуються заборони московського патріархату на території України.

"Діяльність, заклики та розповсюдження інформації таких релігійних організацій несуть загрозу національній безпеці, суверенітету і територіальної цілісності України" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Верховна Рада України планує розглянути законопроєкт про повну заборону УПЦ (МП) в Україні.

Додамо, на території Дрогобицької ОТГ заборонили УПЦ московського патріархату та опечатали храм Св. Іова Почаєвського на вул. Трускавецькій, 56.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.