Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

проспект Свободи, 11

google.com.ua

П'ятниця, 27 травня 2022, 11:30

Коломєйцев проведе архітектурний конкурс для готелю Козловського

проспект Свободи, 11

У Львові відновили архітектурний конкурс на реставрацію донькою Григорія Козловського будівлі на проспекті Свободи, 11 під готель.

Про це повідомляє Бюро Contest.

У місті відновили всеукраїнський архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію будівлі на проспекті Свободи, 11 у Львові (пам'ятка архітектури) з пристосуванням під готель та облаштуванням приміщень у горищному просторі.

Призовий фонд конкурсу становить мільйон гривень: за перше місце передбачено виплатити 500 тисяч гривень, за друге – 300 тисяч гривень, за третє – 200 тисяч гривень. 

Зареєструватися для участі у конкурсі потрібно до 10 червня, а до 25-30 червня подати свої проєкти.

Обиратиме переможця журі, до складу якого входять: головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, начальниця управління охорони історичного середовища міськради Лілія Онищенко-Швець, представник замовника Назар Максимець, доцент Інституту архітектури та дизайну НУ "Львівська політехніка" Богдан Гой, головна архітекторка офісу ZELEMIN Наталя Зінчук, керівник KUDIN аrchitects (м. Київ) Віктор Кудін та керівник львівського архітектурного бюро Savytskyy Design Марко Савицький.

Дозвіл на реставрацію будівлі ще у травні 2021 року отримала донька львівського бізнесмена та депутата Львівської обласної ради від Європейської солідарності Григорія Козловського Софія Максимець. Триповерховий будинок прилягає до "Гранд Готелю" Козловського на проспекті Свободи та до будинку на вул. Дорошенка, 2 де з 2019 року Максимець будує ще один готель.

Раніше у міськраді встановили, що висота нового готелю не повинна перевищувати висоту будівлі, 20 метрів, що є пам'ятною архітектури – будинок споруджений у 1882 році за проєктом Емануеля Галля. У 1891 році в цьому домі був відкритий готель "Центральний", в якому у свій час тимчасово зупинялась Леся Українка. Після останньої реконструкції будівлі у 1990-1992 років вона стала частиною готельно-ресторанного комплексу "Гранд-готель".

За даними аналітичної системи YouControl Софія Максимець є співвласницею ТзОВ "Маріївка медікал енд термал СПА", яке належить Григорію Козловському та його дружині Юлії Козловській, є співзасновницею разом із Григорієм Козловським та його сином Святославом Козловським двох громадських організацій академії футболу та власницею двох львівських ринків – "Винниківського" (вул. Личаківська, 51) та "Підзамче" (вул. Хмельницького, 120).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.