Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Альфа-банк

Вівторок, 7 червня 2022, 10:19

Альфа-банк хоче змінити назву, щоб не асоціюватися з Садовим

Альфа-банк

Михайло Фрідман та інші власники українського Альфа-банку планують перейменувати банк, щоб не асоціюватися з російським Альфа-банком.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив Симеон Дянков, довірена особа, яка розпоряджається акціями підсанкційних акціонерів Альфа-банку Україна, правління банку хоче змінити назву, щоб не асоціюватися з брендом російського Альфа-банку.

"За кілька днів після початку війни правління ухвалило рішення відмовитися від бренду Альфа-банк. Банк не хоче мати нічого спільного з країною-агресором навіть на рівні асоціацій та бренду, який працює в Росії" – наголосив Симеон Дянков.

За його словами, рішення про перейменування ухвалило українське керівництво банку, однак, щоб реалізувати його на практиці, потрібні рішення зборів акціонерів, робочі державні реєстри та відповідні нотаріальні дії.

"Щойно відкриються реєстри і буде можливість втілити рішення юридично, частиною моєї функції буде провести необхідні рішення через щорічні збори акціонерів. Я представляю зараз більшість голосів на цих зборах" – пояснив Дянков.

Він додав, що спільне ім'я з російською фінустановою заважає роботі банку, тому "українська команда швидко прийняла рішення про його зміну".

Зазначимо, станом на сьогодні Андрій Косогов – найбільший акціонер Альфа-Банку Україна з часткою у 40,96%, Михайло Фрідман володіє 32,86%, Пьотр Авен – 12,4%, ще 9,9% має італійська UniCredit, ще 3,87% належить американської організації The Mark Foundation for Cancer Research. Усі акціонери володіють банком через люксембурзьку ABH Holdings S.A.

Михайло Фрідман – російський олігарх, уродженець Львова, який з 28 лютого цього року потрапив під санкції Євросоюзу, а з 15 березня – під санкції Великої Британії, у квітні він обрав довірену особу, яка розпоряджатиметься його акціями в Альфа-банку та планує докапіталізувати Альфа-банк Україна на 1 мільярд доларів.

НБУ дозволив Альфа-банку й надалі працювати в Україні.

Українська філія російського банку Альфа-банк Україна з 2011 до 2018 року була титульним спонсором фестивалю Alfa Jazz Fest, який з 2018 року називається Leopolis Jazz Fest.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.