Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Орест Фурдичко

slovoidilo.ua

Вівторок, 7 червня 2022, 14:10

Орденоносець Фурдичко таки сидітиме 8 років за хабар

Орест Фурдичко

Антикорупційний суд залишив без змін рішення про засудження ексдиректора Інституту агроекології та природокористування Ореста Фурдичка за хабар.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура на своїй сторінці у Фейсбуці.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без задоволення апеляційну скаргу колишнього директора Інституту агроекології та природокористування НААН України та ексголови Львівської обласної ради Ореста Фурдичка у справі про 500 тисяч доларів хабаря.

Як наголосили в антикорупційній прокуратурі, Фурдичка визнали винним у вимаганні та одержанні хабаря за виділення під будівництво земельних ділянок, що належать Інституту, та засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

"Вказана ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Касаційного кримінального суду Верховного Суду протягом трьох місяців з дня її постановлення. На виконання вироку колишнього директора Інституту взято під варту в залі суду" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у 2017 році в Києві детективи НАБУ затримали Ореста Фурдичка з першою частиною хабаря у 300 тисяч доларів, а загалом він мав отримати 500 тисяч доларів. 

У липні 2021 року ВАКС визнав його винним та призначив 8 років позбавлення волі з позбавленням права займати керівні посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими обов’язками, строком на 3 роки та конфіскацією майна.

Додамо, Орест Фурдичко з початку 1990-х років очолював лісову галузь Львівщини. А у 1990-1997 рр. був депутатом Львівської облради, у 1997-1998 рр. – голова Львівської облради.

У 1998-2002 роках Орест Фурдичко був народним депутатом, пізніше працював на керівних посадах у Держкомітеті лісового господарства України та у міністерстві охорони навколишнього середовища.

У травні 2017 році його нагородили орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.