Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Вівторок, 14 червня 2022, 16:53

Львівський суд переніс засідання щодо заборони партії Наталії Вітренко

Львів

Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова переніс засідання щодо заборони Прогресивної соціалістичної партії України через зустрічний позов.

Про це повідомляє громадський рух "Чесно".

Сьогодні, 14 червня, Восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові переніс засідання у справі щодо заборони Прогресивної соціалістичної партії України, яку РНБО і Мін’юст вважають проросійською й яку очолює Наталія Вітренко, що внесена в Реєстр держZрадників Рухом "Чесно".

Засідання у справі суд переніс на 23 червня.

"Це перша партія, яка подала зустрічний позов і намагається захищатися. Суд уже заборонив діяльність 4 партій – Опоблок, Наші, Соціалісти, Справедливість та розвиток – вже заборонені. Їхні представники на розгляд справ до суду не з'явилися. Втім, вони ще можуть оскаржити рішення у Верховному Суді" – зазначив профільний аналітик руху "Чесно" Ігор Фещенко.

Зазначимо, Прогресивна соціалістична партія України була зареєстрована 1996 року і відтоді її незмінно очолює Наталія Вітренко. Вона невдало балотувалася від цієї партії на президентських виборах у 1999 та 2004 роках.

У своїй програмі Вітренко пропонувала міждержавний союз з Росією та Білоруссю, організовувала спільні мітинги проти вступу України в НАТО.

Нагадаємо, на початку червня суд заборонив діяльність політичної партії Опозиційний блок, а 13 червня – партію Соціалісти. У травні в Україні остаточно заборонили Комуністичну партію, а з 12 травня ОПЗЖ офіційно припинила свою діяльність у Верховній Раді України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.