Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

земельна ділянка

П'ятниця, 24 червня 2022, 14:36

На Львівщині за тиждень здали в оренду понад 1000 гектарів сільськогосподарської землі

земельна ділянка

Минулого тижня в області уклали та зареєстрували договори оренди землі площею понад 690 га. 

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Минулого тижня на території області в умовах воєнного стану уклали та зареєстрували договори оренди землі щодо 244 сільськогосподарських ділянок площею понад 690 га.

Як пояснили в департаменті агропромислового розвитку Львівської ОВА, найбільше передали в оренду та зареєстрували договори щодо ділянок, площею приблизно по 200 га кожна, Миколаївська та Городоцька ОТГ.

Також між аграріями передали право користування щодо 528 ділянок на площу понад 690 га.

"В цілому, за спрощеною процедурою на період воєнного стану, громади нашої області передали в оренду аграріям 918 ділянок, площею понад 6000 га, завдяки чому останні збільшили свій земельний банк, що в майбутньому стане запорукою продовольчої безпеки. Також між сільгосппідприємствами передали право користування щодо 2603 ділянки на площу понад 2700 га" – зазначила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман. 

Нагадаємо, цьогоріч посівна площа в області становить майже 708 тисяч гектарів, а на початку квітня Український державний фонд підтримки фермерських господарств оголосив конкурс на отримання фінансової допомоги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.