Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

переселенці

acmc.ua

Неділя, 17 липня 2022, 10:12

Переселенців зі шкіл можна виселити лише за умови забезпечення житлом

переселенці

Віцепрем'єр Ірини Верещук повідомила, що переселенців, які тимчасово мешкають у закладах освіти, можуть виселити лише за умови забезпеченнях альтернативним житлом. 

Рішення про це прийняли на нараді в уряді вчора, 16 липня, де розглядали ситуацію з переселенцями, які тимчасово живуть у закладах освіти

Про це повідомила пресслужба Кабміну. 

"Люди, які мусили тимчасово переселитись у навчальні заклади, до початку навчального року мають бути забезпечені альтернативним житлом - придатним до проживання, утепленим та відремонтованим. Без цієї умови виселення їх неприпустимо!", – наголосила віцепрем'єр-міністр.

На нараді також вирішили, що місцева влада в регіонах має створити додаткові резервні місця для розміщення ВПО, а тимчасові прихистки ВПО будуть реконструйовані чи відремонтовані до холодів.

Напередодні нового переселенці масово скаржаться на те, що їх виселяють зі шкіл у зв'язку з підготовкою до нового навчального року. За словами Ірини Верещук, за період з 7 по 13 липня на гарячі лінії Мінрегіону надійшло 312 таких сигналів. Непоодинокі випадки й того, що з переселенців намагаються стягувати орендну плату за тимчасовий прихисток. 

Нагадаємо, у Львові міський голова Андрій Садовий пообіцяв, що з 1 вересня навчання в школах розпочнеться у змішаному форматі, а для початкових класів навчання буде  виключно в очному форматі. 

Всі навчальні заклади у Львові та області мають до початку навчального року обладнати укриття

На Львівщині статус ВПО отримали 243 868 осіб. 

Голова Львівської ОВА Максим Козицькій обіцяє забезпечити 25-40 тисяч переселенців, які проживають тимчасово в закладах освіти, тимчасовими квартирами та місцями в гуртожитку. Модульне містечко для переселенців звели у селі Бортятин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.