Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ВНЗ Львова

Понеділок, 18 липня 2022, 16:31

На Львівщині для проведення єдиного тесту зареєструвались понад 16 тисяч абітурієнтів

ВНЗ Львова

Тест, який цьогоріч замінив зовнішнє незалежне оцінювання, триватиме з 18 до 27 липня.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Сьогодні в Україні стартувала основна сесія національного мультипредметного тесту, який складають вступники цього року замість ЗНО. Тест триватиме 10 днів у 13 містах області.

Зареєструвалися для участі у тесті на Львівщині 16 943 вступників, а на його складання виділили 120 хвилин.

"У разі сигналу повітряної тривоги відповідальний за тестування тимчасово припиняє його і всі вступники проходять в укриття. Якщо тривога триватиме менше ніж одна година п’ятнадцять хвилин, результати пройденого тесту зберігаються і після відбою вступники продовжують тестування з того місця, на якому закінчили. Якщо тривога триватиме довше, всі результати анульовують, і вступники складатимуть тест знову – вже під час додаткової сесії.

Наголошую, що такий порядок стосується лише складання тесту у першу зміну. Під час другої зміни обмежень по часу тривоги немає і після відбою вступники зможуть повернутися до продовження тестування", – пояснила керівниця Львівського обласного центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

За її словами, графіки складання тесту та перелік екзаменаційних центрів не оприлюднюють з міркувань безпеки, а цього року тестування вперше відбудеться в електронному форматі.

Нагадаємо, Верховна Рада на рік спростила ЗНО, скасувала державну атестацію та вступні іспити через бойові дії. Як раніше повідомлялосьабітурієнти складатимуть єдиний тест, який включатиме тестові питання з трьох предметів. Такий порядок буде єдиним для вступу на всі спеціальності.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.