Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

плетіння сіток для ЗСУ

Європейська Солідарність

Прес-реліз,   Вівторок, 2 серпня 2022, 15:14

У фоє Львівської облради усі охочі зможуть плести сітки для потреб ЗСУ

плетіння сіток для ЗСУ

"Наближаємо перемогу разом": у фоє Львівської обласної ради усі охочі зможуть плести сітки для потреб ЗСУ.

Від сьогодні, 2 серпня, у фоє Львівської обласної ради за ініціативи голови облради Ірини Гримак, розпочала роботу ще одна локація з плетіння сіток для потреб підрозділів Збройних сил України.

До ініціативи "Наближаємо перемогу разом", окрім активістів та волонтерів, долучилися депутатки Львівської обласної ради Соломія Риботицька, Ольга Березюк, Катерина Кеньо, Ірина Супрун, депутати Львівської міської ради Роман Грицевич, Роман Дуда, Володимир Лесик, Оксана Маруняк, Юрій Моравецький, Анастасія Окряк, Олена Пелех, працівники ради, громадськість.

Як розповіла Ірина Гримак, плетіння сіток – це наш вклад у перемогу України, це наша допомога фронту задля збереження життів наших воїнів на передовій.

"До нас дуже часто звертаються військові, з проханням якнайшвидше допомогти із захисними сітками. У Львові та області є багато місць, де виготовляють такі сітки, це і в школах, і при церквах і наші обласні комунальні заклади теж практично з перших днів повномасштабної війни ведуть таку роботу. Але потреби на фронті значно більші.

Сьогодні усе, що може допомогти у боротьбі з нашим окупантом, чи то на фронті, чи у тилу – це все маємо робити і ми робимо щодня.

Мені приємно, що так активно до цього долучаються наші обласні та міські депутати, однак ми радо запрошуємо також усіх охочих приходити та допомагати нашим активістам, волонтерам, які виготовляють та передають сітки військовим" – зазначила Ірина Гримак.

Депутатка обласної ради Соломія Риботицька, яка працює з волонтерами, які виготовляють сітки уже останні 8 років, зауважила, що у військових є значний запит на сітки виготовлені власноруч.

"Наші сітки практично неможливо зчитати ворожими дронами. Одна така сітка здатна накрити бронетехніку різних розмірів: автомобілі, танки" – пояснила депутатка.

За її словами, впродовж дня можна виготовити до п’яти сіток. Їх розмір в середньому 6 на 9 м. Зараз плетуть сітки зеленого кольору, але відповідно до пори роки виготовлятимуть і сірі, і білі сітки.

"Багато, хто приходить, за такою роботою трішки заспокоїтися. Кожен плете цю сітку з думкою про наших воїнів, кожен вплітає свої побажання перемоги, вкладає свою душу та любов" – додала Соломія Риботицька.

Запрошуємо усіх охочих плести сітки у фойє обласної ради за адресою Винниченка, 16, з понеділка до п’ятниці з 10:00 год. до 18:00 год.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.