Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Народний дім у с. Великі Грибовичі

city-adm.lviv.ua

Четвер, 4 серпня 2022, 11:40

У Народному домі в Великих Грибовичах проживатимуть родини військових

Народний дім у с. Великі Грибовичі

Будівлю Народного дому у Великих Грибовичах переобладнають під житло для родин військових.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Як заявив директор департаменту міської агломерації Львівської міськради Юрій Лукашевський, перетворення Народного дому на перше немодульне житло для переселенців остаточно перейшло зі стадії планувань до конкретних будівельних робіт.

Тут поселятимуть родини військовослужбовців, які захищають Україну від російського окупанта. А також тут мешкатимуть вдови та діти-сироти загиблих воїнів.

Наразі у Народному домі облаштовують санвузли та роблять умивальники і душові.

"Після тривалих переговорів, пошуків коштів та рутинної паперової роботи за справу взялися майстри. Зокрема, з території вивозять будівельне сміття. А у приміщенні працюють ремонтники, які, зокрема, облаштовують санвузли та роблять умивальники і душові" – наголосив Юрій Лукашевський.

Загалом, у приміщенні Народного дому зможе мешкати 80 осіб. На двох поверхах заплановано по 7-8 кімнат, які розраховані на чотири ліжка. В будинку є 17 кімнат по 20 кв. м, одна кімната 78 кв. м, одне приміщення 205 кв. м – тут можна облаштувати місце для відпочинку, їдальню та кухню.

"Після закінчення війни Народному дому повернуть його першочергову функцію" – додав Лукашевський.

Нагадаємо, наприкінці квітня стало відомо, що Львівська міськрада планує перепрофілювати будівлю Народного дому у Великих Грибовичах під житло для переселенців.

Додамо, що 24 березня виконком Львівської міської ради прийняв рішення про будівництво нового житла для переселенців, у місті заявили, що виділять земельні ділянки для будівництва нового житла.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.