Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Народний дім у с. Великі Грибовичі

city-adm.lviv.ua

Четвер, 28 квітня 2022, 09:56

Народний дім у Великих Грибовичах переобладнають під житло для переселенців

Народний дім у с. Великі Грибовичі

Львівська міськрада планує перепрофілювати будівлю Народного дому у Великих Грибовичах під житло для переселенців.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У Львівській міськраді на благодійні кошти планують завершити ремонтні роботи та перепрофілювати будівлю Народного дому у с. Великі Грибовичі для тимчасового проживання людей.

"Народний дім у с. Великі Грибовичі почали будувати у 2006 році. Це довгобуд, що зводився і за державні, і за обласні кошти. Він на 90% готовий, але завершити його через воєнний час ми не зможемо. Залишити простоювати такий об’єкт – не є розумним, тому після численних нарад та консультацій прийняли рішення скоригувати проект таким чином, щоб таки завершити ремонти в Народному домі і тимчасово поселити тут людей, що втратили свої домівки" – наголосив директор департаменту міської агломерації Юрій Лукашевський.

За його словами, у будівлі планують тимчасово розмістити 100-150 переселенців.

"У будинку є 17 кімнат по 20 квадратних метрів, а також кілька приміщень для відпочинку, їдальні та кухні. Також без суттєвих перепланувань є змога облаштувати 8 душових та 10 санвузлів, 2 кімнати для прання та сушіння одягу. Що важливо, у будинку є можливість встановити палетний котел, що убезпечить від використання російського газу" – наголосив Юрій Лукашевський.

Він пояснив, що виконком Львівської міськради дозволив перепрофілювати будівлю та залучити благодійну допомогу на завершення робіт у сумі 15-20 млн грн.

"Для міського бюджету в умовах війни ця сума є непідйомною. Єдина можливість реалізувати проєкт – це залучити благодійну допомогу, насамперед, у вигляді відповідного обладнання" – додав Лукашевський.

Додамо, що 24 березня виконком Львівської міської ради прийняв рішення про будівництво нового житла для переселенців, у місті заявили, що виділять земельні ділянки для будівництва нового житла.

Перше модульне містечко на вул. Уласа Самчука, 22, що поблизу Стрийського парку, розпочали зводити ще 7 квітня. Ще одне тимчасове містечко для вагітних жінок-переселенок облаштують на вул. Тракт Глинянський.

А на вул. Пулюя зведуть містечко для переселенців на 120 будинків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.