Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

земельна ділянка

Понеділок, 8 серпня 2022, 11:23

На Львівщині за тиждень здали в оренду понад 1600 гектарів сільськогосподарської землі

земельна ділянка

Минулого тижня в області уклали та зареєстрували договори оренди землі площею 1607 га. 

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Минулого тижня на території області в умовах воєнного стану уклали та зареєстрували договори оренди землі щодо 694 сільськогосподарських ділянок площею 1607 га.

Як пояснили в департаменті агропромислового розвитку Львівської ОВА, найбільше передали в оренду та зареєстрували договори щодо ділянок Боринська (712 га) та Белзька (519 га) ОТГ.

Загалом за спрощеною процедурою на період воєнного стану громади області передали в оренду аграріям 2126 земельних ділянок сільськогосподарського призначення площею понад 9,5 тисяч гектарів.

Також між аграріями передали право користування щодо 2611 ділянок на площу понад 3 тисячі га.

"Ми вдячні територіальним громадам, що активно включились в роботу щодо передачі в оренду аграріям вільних площ земель сільськогосподарського призначення, адже від додаткового залучення земель до сільськогосподарського обороту залежить продовольча безпека регіону, області, та країни в цілому" – зазначила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман. 

Нагадаємо, цьогоріч посівна площа в області становить майже 708 тисяч гектарів, а на початку квітня Український державний фонд підтримки фермерських господарств оголосив конкурс на отримання фінансової допомоги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.