Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Спорт

сестри Музичук

ldufk.edu.ua

Вівторок, 9 серпня 2022, 14:08

Сестри Музичук стали переможцями шахової Олімпіади-2022

сестри Музичук

Сестри Музичук стали переможцями шахової Олімпіади-2022 у складі жіночої збірної України з шахів.

Про це повідомляє "Суспільне Спорт". 

Жіноча збірна України з шахів перемогла в 11-у турі шахової Олімпіади-2022, що відбувся в індійському місті Ченнаї, та вдруге в історії здобула "золото" на шаховій Олімпіаді у жіночому турнірі.

В останньому турі українська збірна змагалася з командою Польщі. Україна виграла дві з чотирьох партій проти Польщі: Марія Музичук здолала Аліну Кашлінськую, а Анна Ушеніна – Олівію Кьолбасу. Ще дві партії у протистоянні Україна – Польща були зведені внічию. Завдяки цьому Україна перемогла Польщу у протистоянні з рахунком 3:1.

На шаховій Олімпіаді Україна виступила у жіночому турнірі у складі: Марії та Анни Музичук, Анни Ушеніної, Юлії Осьмак та Наталії Букси. Турнір проводився уперше за чотири роки: на попередній Олімпіаді у 2018 році українки посіли друге місце, поступившись лише команді Китаю.

Формат змагань шахової Олімпіади передбачав 11 раундів, які грали команди за швейцарською системою. Загалом у жіночому турнірі взяли участь 162 збірні.

Нагадаємо, на початку квітня Львівська обласна шахова федерація заявляла, що припинить співпрацю з сестрами Музичук через те, що вони непідписалися під листом до ФІДЕ про виключення російської шахової та білоруської шахової федерацій.

Натомість Анна та Марія Музичук пояснили свою відмову підписати листа тим, що Львівська обласна шахова федерація проігнорувала їхні пропозиції.

Додамо, у лютому цього року Марії Музичук та Анні Музичук призначили президентські стипендії.

Анна Музичук – дворазова чемпіонка України з шахів серед жінок 2003 та 2014 років. Чемпіонка світу серед шахісток віком до 20 років (2010) та до 16 років (2006).

Марія Музичук – гросмейстер (2015), чемпіонка світу серед жінок 2015 року, дворазова чемпіонка України (2012, 2013), найкраща шахістка світу 2015 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.