Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

земельна ділянка

Вівторок, 16 серпня 2022, 16:59

На Львівщині за тиждень здали в оренду понад 300 гектарів сільськогосподарської землі

земельна ділянка

Минулого тижня в області уклали та зареєстрували договори оренди землі площею 325,1 га. 

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Минулого тижня на території області в умовах воєнного стану уклали та зареєстрували договори оренди землі щодо 122 сільськогосподарських ділянок площею 325,1 га.

Як пояснили в департаменті агропромислового розвитку Львівської ОВА, найбільше передала в оренду та зареєструвала договори щодо ділянок Радехівська (142,5 га) ОТГ.

Загалом за спрощеною процедурою на період воєнного стану громади області передали в оренду аграріям 2248 земельних ділянок сільськогосподарського призначення площею понад 9,9 тисяч гектарів.

Також між аграріями передали право користування щодо 2611 ділянок на площу понад 3170 га.

"Наголошуємо, що аграріям не потрібно зволікати з рішеннями щодо укладення договорів оренди на воєнний період. Оскільки такі договори, відповідно до закону, мають термін оренди до року часу, задіяти такі земельні ділянки орендар зможе і під посів озимих культур" – зазначила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман. 

Нагадаємо, цьогоріч посівна площа в області становить майже 708 тисяч гектарів, а на початку квітня Український державний фонд підтримки фермерських господарств оголосив конкурс на отримання фінансової допомоги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.