Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ТЕЦ-1 у Львові

Четвер, 18 серпня 2022, 16:34

Львівські депутати розпочали підготовку міста до зими

ТЕЦ-1 у Львові

Львівська міська рада прийняла документ про підготовку міста до зими.

Про це повідомляє фракція Європейська Солідарність. Львівська міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 18 серпня, під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради депутати проголосували ухвалу "Про підготовку господарства Львівської МТГ до роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 років", співавторами якої є всі фракції у міській раді.

Депутати закликали забезпечити оперативне вирішення проблеми з теплопостачанням та стабільну роботу у випадку зупинки теплопостачання під час проходження опалювального сезону.

На думку голови фракції Європейської Солідарності у Львівській міськраді Петра Адамика, місто має економити тепло найближчої зими та бути готовими до різних сценаріїв під час опалювального сезону.

"Ми підготували ухвалу на дану тематику, враховуючи вже рішення виконкому, які він має теж повноваження приймати. Це стосується таких речей, як прийти до європейських стандартів 18 градусів в приміщеннях, що спричинить велику економію газу. Всі нові містобуди мають передбачити використання альтернативних джерел енергії. На існуючих наших об'єктах комунальної власності так само варто шукати варіанти альтернативної енергії. Дрова, буржуйки, покривала, теплий одяг – так, але має бути системність підходу міста до цього.

Ми маємо співпрацювати з ОСББ, маємо постійно інформувати мешканців. Тобто мешканець, школяр, хворий має розуміти, куди він піде при аварії опалення, де в нього найближчий пункт обігріву тощо.

Ми свої пропозиції дали, і це буде спільна ухвала всіх фракцій Львівської міської ради разом з головою міської ради" – наголосив Петро Адамик.

Департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР доручили до 1 вересня 2022 року розробити заходи щодо підготовки господарства Львівської міської територіальної громади до роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 років та подати їх виконавчому комітету на затвердження.

Районним адміністраціям Львова доручили провести роз’яснювальну роботу серед мешканців щодо підготовки до осінньо-зимового періоду, а також плану дій у разі екстрених умов.

Зокрема, йдеться про забезпечення будинків, де є ОСББ, засобами обігріву в укриттях, а також щоб мешканці квартир забезпечили свої помешкання альтернативними джерелами світла й тепла (сухий спирт, термоковдри, ліхтарі, батарейки тощо).

Виконавчі органи міської ради до наступного пленарного засідання сесії Львівської міськради повинні підготувати звіт про виконання Програми дій Європейської енергетичної відзнаки Львівської МТГ на 2021-2025 роки щодо вжитих заходів з енергоефективності, відновлюваної енергії та використання альтернативних видів палива задля стабільної роботи в екстрених умовах воєнного стану.

Нагадаємо, на початку серпня міський голова Львова Андрій Садовий заявляв, що у Львові закуплять тисячі "буржуйок" у якості альтернативного джерела опалення.

Також Львівська міськрада просить львів'ян запастися електрочайниками, електроплитами та сухим спиртом на зиму.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.