Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Стрийський район

Вівторок, 30 серпня 2022, 11:12

Суд арештував земельні ділянки дружини Медведчука на Стрийщині

Стрийський район

Суд арештував земельні ділянки Оксани Марченко вартістю понад два мільйони гривень на території Стрийського району.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці. 

Сколівський районний суд наклав арешт на 3 земельні ділянки загальною вартістю понад 2 млн грн, які незаконно опинились у власності Оксани Марченко, дружини нардепа Віктора Медведчука, якого звинувачують у державній зраді.

Наразі триває процедура їх передачі в управління держави.

"У 2009 році райдержадміністрація прийняла незаконне рішення безоплатно передати земельну ділянку із державної власності приватному підприємству. Згодом підприємці, з метою заволодіти активами "на законних підставах", внесли неправдиві відомості в офіційні документи, розбили земельний наділ на 3 окремі ділянки та оформили їх як власність компанії. На захопленій таким чином землі, розташованій у туристично привабливому регіоні Стрийщини зловмисники розпочали будівництво об’єктів туристичної інфраструктури.

У ході слідчо-оперативних дій встановлено, що кінцевим бенефіціаром вищезгаданої компанії є Оксана Марченко, внесена до санкційних списків РНБО" – наголосили у СБУ.

За даними джерел Української правди, йдеться про ТОВ "Форпостінвест", що належить Оксані Марченко, та землю у селі Волосянка біля Славського.

Нагадаємо, 12 квітня, СБУ провела спецоперацію та затримала Медведчука, коли він у військовій формі намагався втекти з України. До цього Медведчук 48 днів переховувався від правосуддя на території України.

Також Личаківський суд Львова арештував майно Медведчука та його дружини Оксани Марченко. На початку червня ДБР завершило розслідування про держзраду Віктора Медведчука.

Додамо, 11 травня 2021 року нардепам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку прокуратура повідомила про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Росією Криму. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.