Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Віктор Медведчук

Фб Зеленського

П'ятниця, 3 червня 2022, 13:39

Медведчуку світить 15 років з конфіскацією коханої прочанки

Віктор Медведчук

ДБР завершило розслідування про держзраду Віктора Медведчука.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань на своїй сторінці у Фейсбуці.

Слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою у державній зраді та порушенні законів та звичаїв війни щодо народного депутата від партії Опозиційна платформа – За життя, кума Володимира Путіна Віктора Медведчука.

Як зазначили у ДБР, Медведчук обвинувачується у тому, що спільно з іншим нардепом від ОПЗЖ з Львівщини Тарасом Козаком, який наразі перебуває у розшуку, посадовцями РФ незаконно видобував нафту та газ на шельфі Чорного моря в районі тимчасово окупованої території АР Крим які, відповідно до Конституції України, є власністю українського народу.

"За даними слідства, народний депутат України надав керівництву росії допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. Він здійснював збір інформації щодо місць дислокації військових формувань України, проведення заходів бойової підготовки, надавав сприяння в залученні громадян України до реалізації заходів на шкоду державі для дестабілізації суспільно-політичної ситуації" – наголосили у ДБР.

Медведчуку загрожує позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, 12 квітня, СБУ провела спецоперацію та затримала Медведчука, коли він у військовій формі намагався втекти з України. До цього Медведчук 48 днів переховувався від правосуддя на території України.

Також Личаківський суд Львова арештував майно Медведчука та його дружини Оксани Марченко.

Додамо, 11 травня 2021 року нардепам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку прокуратура повідомила про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Росією Криму. 

Медведчуку суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 10 березня 2022 року. 27 лютого цього року він втік з-під домашнього арешту.

Ще 27 квітня ДБР провело обшуки у компанії братів Тараса Козака і Віктора Медведчука, яку підозрюють в незаконному видобутку піску на Львівщині, а на початку травня вилучило картини та антикваріат у маєтках родичів нардепів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.