Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

обшуки у родичів Козака і Медведчука

dbr.gov.ua

Четвер, 5 травня 2022, 11:57

Родичі Тараса Козака відкрили світові його потяг до пшонка-стайлу

обшуки у родичів Козака і Медведчука

ДБР вилучило картини та антикваріат у результаті обшуків в маєтках родичів нардепів Тараса Козака та Віктора Медведчука.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань на своїй сторінці у Фейсбуці.

Суд наклав арешт на корпоративні права та рахунки компаній, які належать родичам народного депутата з Львівщини від партії Опозиційна платформа – За життя Тараса Козака та нардепа, кума російського президента Віктора Медведчука. 

На заарештованих рахунках знаходилось понад 40 млн грн.

"ДБР продовжує роботу щодо виявлення незаконно набутого майна Віктора Медведчука, Тараса Козака та їх родичів. У середу працівники територіального управління ДБР Львова провели чергові обшуки на об'єктах, пов'язаних з родинами депутатів. Слідчі дії відбувалися за шістьома адресами, одна з них – на Київщині, решта – на території Львівської області" – наголосили у ДБР.

Обшуки проводилися у межах кримінального провадження за підозрою у зловживанні владою та порушенні правил охорони або використання надр та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (ст. 364, ст. 240, ч. 2 ст. 209 КК України). Родичі Козака та Медведчука є суб'єктами кримінального провадження щодо незаконного видобутку піску на двох кар'єрах у Львівські області.

У ході слідчих дій вилучено цінні картини, предмети антикваріату, інші коштовності.

Надалі ДБР буде ініційоване питання щодо накладення на них арешту та їх передачі до Національного агентства з управління активами.

Зазначимо, 27 квітня ДБР провело обшуки у компанії братів Тараса Козака і Віктора Медведчука, яку підозрюють в незаконному видобутку піску на Львівщині.

Додамо, Тарас Козак потрапив у першу десятку списку Опозиційної платформи – За життя на парламентських виборах 2019 року й пройшов у Верховну Раду. Він був нардепом ВРУ 8 скликання – у жовтні 2014 року Козак пройшов у виборчому списку політичної партії Опозиційний блок під №14.

Також він був депутатом Львівської обласної ради у 2010-2014 роках, з 2014 року пов'язаний з терористами окупованих Росією територій через кіпрський офшор.

У травні 2021 року Козаку прокуратура повідомила про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Росією Криму. У липні 2021 року Печерський районний суд Києва заарештував майно нардепа.

У четвер, 7 квітня, Печерський райсуд Києва заочно арештував Козака, який зараз оголошений у міжнародний розшук й проти якого ще у січні цього року Міністерство фінансів США запровадило санкції за спробу дестабілізувати ситуацію в Україні на замовлення російської влади.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.