Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Тарас Козак

Середа, 14 липня 2021, 11:10

Печерський суд арештував майно білоруського пацієнта Козака

Тарас Козак

Суд Києва заарештував майно львівського нардепа Тараса Козака.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Печерський районний суд Києва заарештував майно оголошеного в розшук через підозру в державній зраді народного депутата з Львівщини від партії Опозиційна платформа – За життя Тараса Козака.

"Печерський районний суд Києва за клопотанням Офісу генпрокурора ухвалив рішення про арешт рухомого та нерухомого майна Козака" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, 11 травня цього року нардепам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку прокуратура повідомила про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Росією Криму. 

Медведчуку суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, натомість Тарас Козак у прокуратуру не з'явився. За словами Медведчука, нардеп переховується у Білорусі, однак пізніше генпрокурорка Ірина Венедіктова спростувала цю інформацію, проте відмовилася розкривати деталі місцезнаходження Козака.

Також суд надав СБУ дозвіл на затримання Козака.

Нагадаємо, 2 лютого цього року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти Козака та телеканалів "112 Україна", NewsOne, Zik через розслідування спецслужб України, яке встановило, що Козак з 2014 року пов'язаний з терористами окупованих Росією територій через кіпрський офшор.

А 19 лютого РНБО включила в санкційний список Наталю Лавренюк, яку вважають цивільною дружиною Козака, однак яку він не вказав у своїй декларації. Вона володіє бізнесом у Росії разом із дружиною Медведчука Оксаною Марченко.

Тарас Козак потрапив у першу десятку списку Опозиційної платформи – За життя на парламентських виборах 2019 року й пройшов у Верховну Раду. Він був нардепом ВРУ 8 скликання – у жовтні 2014 року Козак пройшов у виборчому списку політичної партії Опозиційний блок під №14.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.